Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Postikortteja Sortavalasta ja Valamosta

Sortavala2_vaakuna.jpgHyvän vastaanoton saaneen Postikortteja Sortavalasta -kirjan jatkona on ilmestynyt Postikortteja Sortavalasta ja Valamosta -teos. Kirja pohjautuu Tuula Roiton laajaan korttikokoelmaan. Tekstit on kirjoittanut hänen serkkunsa Asta Ruokolainen.

Kirjassa on 311 idyllistä kuvaa Sortavalasta ja Vanhasta Valamosta. Ne ovat vuosilta 1893–1944. Kaksi kolmasosaa korteista on Sortavalasta, entisestä suomalaisesta pikkukaupungista ja sen ympäristöstä Laatokan rannoilla. Kolmasosa korteista on mystisestä Vanhasta Valamosta, ortodoksisesta luostarista, joka sijaitsi Laatokassa 40 kilometrin päässä Sortavalan kaupungista.

Sortavalan kaupungin ja maalaiskunnan asukkaille sekä Valamon munkeille ja muille saarelaisille oli järkyttävä menetys, kun he joutuivat sodan seurauksena jättämään rakkaat kotiseutunsa. Sortavala oli suomalaiseen aikaan Laatokan Karjalan kulttuurinen keskus opettaja-seminaareineen ja laulujuhlineen. Valamon luostari oli sekä ortodoksisen kirkon hengellinen keskus että suosittu turistikohde, jossa saattoi kesän mittaan käydä jopa 30 000 turistia. Tämä kirja dokumentoi postikorttien ja kuvatekstien kautta mennyttä elämää Laatokan kauniilla rannoilla ja saaristossa.

Varmista oma kappaleesi tästä rajoitetun painosmäärän kirjasta.

Hinta:25.00 €

Lisätiedot

ISBN:
Paino: