Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nuoriso harrastaa ja viettää vapaa-aikaa

Kesäpäivän idylliä jossakin Sortavalan kauniilla niityllä. Ihastuttavan romanttinen kuva neiti Soininvaarasta ystävättären kanssa kukkameressä.

Yllä olevissa kuvissa Soininvaaran perhe viettää aikaa huvilalla kauniina kesäpäivinä. Eikös ennen vanhaan aurinko paistanut aina kesäisin ja oli lämmintä! Kahvi maistuu luonnonhelmassa, silloin sitä ei kutsuttu pikinikiksi. Koko perhe on koolla. Vasemmanpuoleisessa kuvassa pelataan krokettia Niemiskoskella. Niemiskoski sijaitsee Sortavalan maalaiskunnassa melko lähellä kaupunkia. Sinne perustettiin puuhiomo vuonna 1897 ja paperitehdas vuonna 1906 Kiteenjoen varrelle.

Nuoret opiskelijaneitoset lähdössä kasviretkelle kaikki asiaankuuluvat tilpehöörit mukana. Kuva on otettu Puistokadulla. Sortavala olikin luontonsa puolesta kasvinkerääjän taivas. Siellä kasvoi paljon sellaisia harvinaisia kasveja, mitä ei muualla Suomessa ollut.

Leppoisaa vapaa-ajan viettoa kotona. Toinen neiti Soininvaara tekee koruompelua. Kylässä oleva herra katselee kuvia erityisellä katselulaitteella.

Neiti Soininvaara lukemassa. Kuvat seinällä ovat mielenkiintoisia, olivatkohan ne mahdollisesti oman puusepänliikkeen valmistamia huonekaluja. Oikealla puolella studiokuva, jossa toinen neiti Soininvaara poseeraa ystäviensä kanssa hiihtotamineissa.

Ja sitten tositoimiin. Hanget hohtavat ja suksi luistaa, todennäköisesti. Hiihtovälineet ja -asusteet eroavat melko paljon meidän vastaavista.

Talviurheiluun kuuluu myös potkuri. Kuvan tekstiä on yritetty tulkita...Tuhka..... Tuhkalampi sopisi paikaksi oikein hyvin, mutta tekstiä ei oikein voi siksikään tulkita.

Nuoret lähdössä kävelylle. Kaupungilla on runsaasti lunta, mutta kävelytie näyttää hyvin hoidetulta. Takana näkyy Sortavalan kaunista puuarkkitehtuuria.

Lähtö reellä jonnekin. Neidit nojaavat oikeaoppisesti taljalla peitettyyn selkänojaan ja välly on lämmikkeenä jalkojen päällä. Talon koira lähtisi mielellään mukaan. Kuva on otettu Soininvaarojen talon edessä Puistokadulla.

Kuvat Tuula Roiton kokoelmasta. Teksti Asta Ruokolainen.