Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Postikortteja Sortavalasta

Entinen Sortavala postikorttien kuvaamana

Postikortteja Sortavalasta -kirja kertoo entisestä Sortavalasta, suomalaisesta Laatokan Karjalan kaupungista. Korttiteos on serkusten Tuula Roiton ja Asta Ruokolaisen yhteinen voimanponnistus. Se perustuu pääasiallisesti Tuula Roiton keräämään postikorttikokoelmaan. Kuvateksteistä on vastannut Asta Ruokolainen. Entisen suomalaisen pikkukaupungin idylliä ja arkea dokumentoiva kirja kertoo postikorttien ja kuvatekstien kautta menneen ajan elämästä Laatokan rannalla.

Kirjassa on 269 postikorttia ajalta 1899–1944. Kuvateksteissä on tietoa korttien kuvaamista paikoista ja tapahtumista. Joskus myös kortin lähettäjän viesti tai osa viestiä on otettu mukaan, mikäli se on kuvannut elämää Sortavalassa. Mukana on matkailijan mietteitä, seminaarin opiskelijan arkea sekä tavallisen kaupunkilaisen elämää kuvaavia korttitekstejä.

Postikortteihin kuvataan sellaisia paikkoja, joita korttien julkaisijat ja aikalaiset katsovat postikortin arvoiseksi, joten pohjana tälle kirjalle on ollut se, mitä sortavalalaiset itse ovat halunneet kaupungistaan esitellä. Uudet rakennukset, vanhat rakennukset, kauniit maisemat, sillat; kaikki sellaiset paikat, joista kaupunkilaiset ovat ylpeitä, ovat postikortin arvoisia. Sortavalakortit ovat sekä kaupungin että maalaiskunnan alueelta. Sortavalan maalaiskuntaan kuului mm. seminaarin alue, saaristo ja monia kyliä ja muita paikkoja, esim. Helylä, Myllykylä, Kirjavalahti. Myös Valamo kuului hallinnollisesti Sortavalan maalaiskuntaan. Valamokortteja on olemassa hyvin paljon, tähän kirjaan otettiin vain muutamia mukaan, koska päähuomio on Sortavalassa ja ympäristössä.

Varmista oma kappaleesi tästä rajoitetun painosmäärän kirjasta.

Hinta:25.00 €

Lisätiedot

ISBN: 978-952-92-7797-1
Paino: Saarijärven Offset Oy, 2010