Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Postikortteja Helsingistähelsinki_title.jpgPostikortteja Helsingistä -teos on mielenkiintoinen dokumentaatio kaikille Helsingistä kiinnostuneille; nuorille ja vanhoille, pääkaupungissa ja muullakin asuville. Se palauttaa mieliimme menneitä aikoja autenttisina kuvina, jotka tuolloin miellyttivät niin postikorttien lähettäjiä kuin vastaanottajiakin.

Postikortteja Helsingistä on ensimmäinen puhtaasti Helsinki-aiheinen postikorttikirja. Se esittelee pääkaupunkia sellaisena kuin sitä on kuvattu ennen toista maailmansotaa julkaistuissa postikorteissa.

Teoksen kortit on valinnut ja järjestellyt John Roitto vuosien aikana keräämästään, yli 10 000 kohteen Helsinki-aiheisesta postikorttikokoelmastaan. Kortit kirjaan on valittu huolella sekä dokumentaarisin että esteettisin perustein.

Teos vie lukijan pääkaupungin kulttuurihistoriaan, sen arkipäivään ja juhlavampiinkin hetkiin. Postikortteja Helsingistä -kirjan kortit taltioivat ajankuvia pääkaupunkimme eri kehitysvaiheista, sosiaalisesta eriytymisestä sekä historiallisista tilanteista.

Kuvat kertovat Helsingin kaupunkimiljööstä menneiden vuosikymmenien ajalta. Kohteina ovat katunäkymät rakennuksineen, puistot, torit ja satamat. Julkisilla paikoilla kuvatuissa korteissa näkyy tietysti myös kaupungin asukkaita ja aitoa kaupunkielämää, kuten esimerkiksi katuliikennettä ja satamatoimintaa.

Entisajan valokuvaajien ja korttien kustantajien omat mieltymykset esitellä Helsinkiä tulevat kirjassa myös selvästi esiin: korttien kuvauskohteet, erilaiset pääkaupungin symbolit, erikoispiirteet, mysteerit tai kummallisuudet.

Postikortteja Helsingistä -teos ilmestyi marraskuussa 2007. Siinä on 240 sivua ja yli 400 postikorttikuvaa, joista suuri osa on värillisiä. Korttien visuaalista sanomaa syventävät ja taustoittavat niihin liittyvät Tero Halosen kuvatekstit.

Hinta:44.50 €