Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Arabian eläintarhaarabia_title.jpgMaailmankuulu, juurensa aina 1870-luvulle juontava Arabian keramiikkatehdas on pitkän taipaleensa aikana panostanut käyttötavaroiden ohella myös keramiikkataiteeseen. Tehtaan koriste-esineisiin suuntautuneen tuotantolinjan varsin näkyvä esimerkki ovat eläinaiheiset figuriinit.

Figuriineja on kerännyt ja tutkinut helsinkiläinen John Roitto lähes 30 vuoden ajan. Hän on kokoelmaa kartuttaessaan selvittänyt myös esineiden taustaa; niiden suunnittelijoita, valmistusmateriaaleja ja valmistusmenetelmiä.

Tämä yksityinen kokoelma pääsee nyt ensi kerran julkisuuteen Kari-Otso Nevaluoman toimittamassa kuvateoksessa ”Arabian eläintarha”.

Arabian figuriineihin on aikojen kuluessa sisältynyt ainakin 38 eri eläinlajia, niin kotoisia kuin ulkomaisiakin. Aiheet ovat olleet vapaita, mutta figuriinit on jo alunperin tarkoitettu eräänlaisiksi taide-esineiksi, sarja- tai pientuotannosta huolimatta. Joukossa on toki myös käsin muovattuja uniikkikappaleita.

Kirja tarjoaa kiintoisan vierailun Arabian keraamiseen eläintarhaan. Suunnittelijoita ovat innoittaneet niin lemmikkieläimet, kotieläimet kuin villieläimetkin koalaakaan unohtamatta. Kokoelma on lajissaan laaja ja kattava. Kirja onkin eläinfiguriinien keräilystä kiinnostuneille aihepiirin ehdoton perusteos, taiteilijatietoineen ja esineluetteloineen.

Arabian astiastot ovat jo vakiinnuttaneet asemansa keräilykohteena, mutta myös tehtaan taiteellisista eläinfiguriineista on tullut yhä suositumpi harraste, esineiden hintakehityksestäkin päätellen.

Nelivärisessä Arabian eläintarha -teoksessa on lähes 200 sivua ja 300 keräilyesineiden kuvaa sekä tiedot esineiden mitoista ja tiedossa olevista muotoilijoista.

Varmista oma kappaleesi tästä rajoitetun painosmäärän kirjasta.

Hinta:27.50 €

Lisätiedot

ISBN: 978-952-92-1043-5
Paino: Vammalan Kirjapaino Oy, Vammala 2008